THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kuulokehommiin!

Selvittelin hieman millaista laitteistoa pelkkä kuulokekuuntelu vaatisi vinyylisoittimen ja kuulokkeiden lisäksi. Hifiharrastajain voorumilla vähän tyhmiä kyseltyäni sain selville, että touhuun riittäisi RIAA-korjain/levysoitinetuvahvistin sekä kuulokevahvistin.

Helpompi tapa olisi varmaan hommata jokin phono- ja kuulokeliitännöillä varustettu integroitu vahvistin. Mutta sellainenhan mulla oli jo olkkarissa, enkä halunnut hommata mitään isoa sähkösyöppöä laatikkoa tulevaan, hienoon musahuoneeseeni. Lisäksi halvoissa perusvahvistimissa sekä RIAA että kuulokevahvistin ovat usein varsin kehnoja. Erillisillä, tiettyyn tarkoitukseen suunnitelluilla laitteilla uskoisin päästävän todennäköisemmin parempaan lopputulokseen.

Levysoittimeni valmistajalla, itävaltalaisella Pro-Jectilta näyttäisi olevan meikäläisen kukkarolle sopivia tuotteita myös tähän tarkoitukseen.


Levysoitinetuvahvistin/RIAA-korjain, jossa lisäksi USB-liitäntä. Tämän kautta vinyylien digitointi onnistuisi tarvittaessa jatkossa entistäkin helpommin.



Kuulokevahvistin

Eiväthän nämä laitteet mitään high end -hifiä ole, mutta lukemani perusteella hinta/laatu-suhteeltaan varsin käypiä ja ennen kaikkea meikäläisen kukkarolle sopivia. Ja mielestäni nämä pikkuboksit ovat myös erittäin hyvännäköisiä! 

Ja kuinka ollakaan, eBaysta  löytyi juuri sellaiset vähän käytettynä lähes puoleen hintaan, vieläpä samalta myyjältä. Ei muuta ku kaupat lukkoon saman tien.

Samaan syssyyn ostin vielä eBaysta 25-senttisen RCA-kaapelin laitteiden välille. Seuraavaksi täytyisi vain hommata kunnon kuulokkeet! ;)

0 kommenttia: